nimet%C3%B6n.jpg

 

Tänään onkin ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä! Koko viime viikko menikin sadetta pidellessä ja ulkohommia ei oikein päässyt tekemään. Olen mielenkiinnolla ja pikkulapsen innolla odotellut kovasti kevään tuloa, jotta pääsisin näkemään mitä ihania yllätyksiä pihapiirissämme kasvaakaan! Sen tiesin jo talvella taloon muuttaessamme, että pihasta löytyy ainakin omenapuu, huikeat 17 kappaletta erilaisia marjapensaita (puna- ja musta herukkaa sekä karviaisia) sekä syreeni. :) Perinteisiä vanhan pihan asukkeja siis! 

Lisäksi pensas puolelta löytyy ainakin norjan angervoa ja hanhikkia. Toivoin kovasti, että talon seinustalle nousisi kevään mukana joitakin kukkalajeja, ja olinkin huikean iloinen kun ensimmäiset tulppaanit pistivät esiin muutama viikko sitten! Tulppaaneja on näköjään ainakin kahta eri lajia, punaiset komeakukkaiset versiot ovat jo ehtineet kukintansa näyttää, mutta toiset vasta odottelevat nuppujen avautumista. Näistä näyttääkin tulevan keltaisia. :))

3.jpg

Vuorenkilpi on myös perinteinen vanhojen pihojen asukki, ja niinpä sitä myös meidän talomme nurkalta löytyy! Itse pidän vuorenkilvestä, ja voisin sitä lisääkin hankkia esimerkiksi talon taakse sokkelia reunustamaan. Toinen ajatukseni on laittaa talon varjoisammalle puolelle alppiruusua, sillä parhaimmillaan se kasvaa hyvinkin korkeaksi ja tuo mukanaan kauniit kukinnot! Saas nähdä mihin lopputulokseen päädyn...?

4.jpg

Tänään pyörähdin myös Tokmannin puutarhamyymälässä, ja mukaan tarttui kauniita särkynyt sydän- perennoja. Sekin kun olennaisena osana mielestäni kuuluu vanhan talon kasvivalikoimiin. :) Tyttären kanssa istuttelimme ne sitten pihaa koristamaan, toivon että ne lähtisivät hyvin kasvamaan ja saisimme niistä kauniin "pensaan". Yritin katsoa kasvupaikaksi ihanteellista puolivarjoista paikkaa, toivotaan että onnistuin paikan valinnan suhteen....Yleensä yritän suosia perennojen, pensaiden ja muiden puutarhakasvien ostopaikkana paikallista yksityistä puutarha- ja taimimyymälää, mutta tänään lipsahdin ison konsernin puolelle ostoksille, sillä meillä oli muutenkin asiaa kyseiseen kauppaan. Heräte ostoksia siis nämä kukkaset!. :D 

2.jpg

Sunnuntai menikin siis leppoisasti pihalla pyöriessä ja puuhaillessa koko perheen voimin, ei ollenkaan hassumpaa! :D Viime viikolla tein muutamia kivoja löytöjä kotiinkin, mutta laitan niistä oman postauksen kuvien kera myöhemmin!