Nyt vihdoin ja viimein sain aikaiseksi istahtaa koneen ääreen ja raapustaa ensimmäistä tekstiäni. Olen luonut blogin tänne jo talvella, mutta ajatuksen virta ei ole ollut suosiollinen vielä ensimmäisen kirjoituksen aloitukseen :). Mutta nyt istuessani yksin kotosalla patistin itseni työntouhuun! (tosiasiassa olin rapsuttelemassa ikkunan pielistä vanhaa maalia pois uuden tilalta. mutta sade pääsi yllättämään)

Tarkoitukseni on siis kirjoitella tänne vanhan ihanan 50-luvun puutalomme rempasta, pihan laitosta ja kaikesta muusta maan ja taivaan välillä, mitä milloinkin koen tärkeäksi teidän kanssanne jakaa! 

Ostimme siis tämän viehättävän talomme viime vuoden marraskuussa (2014) ja rakastuimme mieheni kanssa tähän ensisilmäyksellä <3 Talomme sijaitsee ylväästi Salpausselän harjun päällä, ja yläparvekkeeltamme onkin hulppeat näkymät etelän suuntaan!

Remonttia olemme pinnoille jo jonkin verran tehneet, sillä tahdoimme keskimmäisen kerroksen olevan lähestulkoon valmis muuttopäivänä. Lähinnä keittiö on uudistettu (katon maalaus valkoiseksi puuttuu), olohuone on uudistettu pinnoilta sekä mieheni työhuone ja meidän makuuhuone. Pikku fiksejä tosin keskimmäisestä kerroksestakin vielä puuttuu...yllätys, yllätys, niitä listoja (!) ja muita "huomaamattomia asioita" joiden puuttumiseen silmä vaan niin kovin nopeasti tottuu...:D Lisäksi keskikerroksessa remppaa vaatii pikku wc, jota vitsillä kutsunkin tällä hetkellä Spa-osastoksi. Todellisuus on kyllä hyvin kaukana siitä, mutta kuvaa laitan jossain vaiheessa kun remppaa alamme siihen tekemään, tai aikaisemminkin!

Kodissamme on asuinpinta-alaa huikeat 300 neliötä ja kolme kerrosta, joten ahdasta täällä ei tule olemaan! Vaikka kotimme on 50-luvulta, ei kyseessä kuitenkaan ole perinteinen rintamamiestalo, vaan aikoinaan kahdeksi asunnoksi ja apteekin myymäläksi ja laboratorioksi suunniteltu talokokonaisuus. Kotimme sijaitsee vanhalla kylänraitilla, joka aikoinaan on kukoistanut elämää ja palveluita. Ajan saatossa palvelut ovat keskittyneet uuteen kylän keskustaan, ja jäljelle on jäänyt historiaa haviseva kylänraitti, muistoinaan vanhoja liikehuoneistoja, asemapäällikön talo, kultasepänliike, kirjakauppa yms. joista nykyään on tehty persoonallisia perheiden koteja. Junarata myös kulkee melko läheltä kotiamme, mutta emme ole kokeneet sitä häiriöksi (paitsi yhtä venäjältä kolisuttelevaa tankkijunaa emme siedä, joka säännöllisin väliajoin tärisyttää tannerta). Asema kuitenkin on melko lähellä, ja siitä pääsee halutessaan ripeästi kaupunkiin ja takaisin!

Tässä siis ripaus pohjatietoa talostamme. :) Ensimmäiset kirjoitteluni tulevat kuitenkin luultavasti liittymään paljon ulkoremppaan ja pihahommiin, sillä tattadaddaaa!! Ollaan menossa kesää kohti! Vihdoinkin!

Joten jatkossa tavataan taas, pus <3

Tässä vielä muutamia tän päivän tunnelmia :)

WP_20150506_15_33_40_Pro.jpgWP_20150506_15_40_21_Pro.jpg

10917281_1274580542557964_51725547843598WP_20150506_14_09_38_Pro.jpg