nimet%C3%B6n1.jpg

Monesti kiroamme rikkaruohoja puutarhassamme, ja myönnän itsekkin olevani aika intohimoinen rikkakasvien nyppijä! Sain kuitenkin idean perehtyä tarkemmin luonnon omiin villivihanneksiin ja löysinkin monta uutta tuttavuutta jo aikaisemmin käyttämäni nokkosen kaveriksi. Yhtäkkiä piha alkoikin näyttää olevan täynnä kaikenlaisia syötäviä herkkuja! Mitä superfoodia (eikös toi ole nykyinen trendisana?) oma piha onkaan täynnä! Hihkuin innosta tämän tajuttuani ja vietin muutaman illan tutkallen netistä "hortoilu" sivustoja sekä liityin facebookin Villivihannekset ja- yrtit ryhmään. Päätin kuitenkin aluksi ryhtyä tähän kokeilevaan kokkailuun jo aikaisemmin käyttämäni nokkosen ja melkein joka pihasta löytyvän ja helposti tunnistettavan vuohenputken turvin. Leivoin näistä aineksista ihanan kesältä maistuvan piirakan! 

                                                                              

nimet%C3%B6n2.jpgVuohenputkinimet%C3%B6n3.jpg   Kaikkien luultavasti tunteva nokkonen :)

 

Tässä ohje sinullekkin, jos innostut kokeilemaan! Hyviä herkutteluhetkiä :)

AINEKSET

MääräAines
Taikina
100 gvoita tai margariinia
3 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1kananmuna
Täyte
200 g

nokkosia

vuohenputken lehtiä n. kourallinen

1 dlemmentalraastetta
2 dlkuohukermaa
2kananmunaa
1 pussi (70 g)parmesaaniraastetta
ripausrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina leivinpaperoidun 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja ja nosta jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.

2. Huuhtele nokkoset ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta vesi ja puristele kuivaksi. Hienonna. Nostele nokkosen ja vuohenputkien lehdet ja emmentalraaste vuokaan taikinapohjan päälle.

3. Sekoita kulhossa munat, kerma, parmesaaniraaste ja ripaus rouhittua mustapippuria keskenään ja valuta täytteen päälle.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna piirakan levätä vuoassa hetken aikaa ennen irrottamista.