Hetkeen en ole ehtinytkään istahtaa kesäkiireiltäni blogin äärelle! Olemme lomailleet koko perhe viime aikoina, ja nauttineet Suomen lyhyestä (lue: kylmästä!) kesästä! :) Puutarhassa olen myös puuhaillut innokkaasti, ja olenkin tainnut tuhlata jo pienen omaisuuden uusien perennojen ja ruukkukukkien hankintoihin!

Koska tämä on ensimmäinen kesämme tässä kodissa, olen myös päässyt näkemään mitä piha pitää sisällään, ja mieli pursuilee jo ideoita ensi keväälle toteutettavaksi! Mutta teen erikseen vielä postauksen puutarhan kuulumisista tällä hetkellä. Mutta tällä kertaa halusin jakaa kanssanne vanhan kansan vinkin hyvästä lannoite vinkistä puutarhaan! Idea on jokseenkin näin yksinkertainen:

Kerää viiden litran ämpäri kevyesti täyteen nokkosia. Kaada ämpäri täyteen vettä. (jos mahdollista, kerättyä sade vettä). Anna seoksen liota n. vuorokausi välillä sekoittaen. Siinäpä se, ja eikun käyttämään luonnonmukaisena ravinteena puutarhassa kaikille kasveille! :)

Nyt sukellankin nettiin vertailemaan mehumaijoja! Nimittäin marjapensaat alkavat pian näyttää siltä, että tarttis vissiin tehdä jotain?? Vaikka juuri luin lehdestä, että nykypäivänä alle 40- vuotiaat eivät enää itse tee mehuja marjoistaan.. No minäpä olen sitten poikkeus sääntöön ja varmasti aion mehustella marjoillani!! 😃